Massage rug nek en schouders


nekmassage

Massage rug nek en schouders

Wij hebben gemerkt in de praktijk dat naast de dorn en voetreflexmassage vaak de behoefte bestaat om de schouder en nek te masseren. Daarom hebben wij besloten deze apart aan te bieden.

Bij deze massage van de rug nek en schouders maakt hij om te beginnen in de nek en hals gebruik van een verwarmde elastogel nekkraag, die diepe warmte brengt in het weefsel en heel prettig aanvoelt. Hierna gaat hij met de chinese quasha schraper en speciale olie, die de doorbloeding stimuleert, de nek, schouders en een deel van de bovenrug behandelen. Dan worden de spieren met de handen gekneed.

Tevens wordt er tijdens de massage gekeken of er triggerpoints in de spieren zitten. deze worden vervolgens behandeld en en worden tips gegeven om deze vervelende stoorzenders weg te krijgen.

Wat zijn Triggerpoints?

Triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen and carpaaltunnel syndromen. Ze zijn de bron van de pijn in gewrichten, zoals de schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak wordt aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan de gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints.

Het deel van een spiervezel dat de feitelijke contractie verzorgt is een microscopisch kleine eenheid die sarcomeer wordt genoemd. Een sarcomeer trekt zich samen als zijn twee delen bij elkaar komen en zich als vingers in elkaar vouwen. In je spieren moeten miljoenen sarcomeren zich samentrekken om ook maar de geringste beweging te veroorzaken. Een triggerpoint bestaat als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet langer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten.

Je kunt rechtstreeks een afspraak maken op T:0615683487 of mail dorn@rugklachtenheemskerk.nl

Graag tot ziens!

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

18.087 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress