Ervaringen met dorn methode 51


Ervaringen met dorn methode
Hieronder vindt u reacties en ervaringen die relaties zelf hebben geplaatst:


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

18.087 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

51 Gedachten over “Ervaringen met dorn methode

 • Henk Post auteur

  Henk,
  Hi, Ook al kon je met de dorn methode niets voor mij betekenen, je gaf het gelijk aan bij mijn bezoek en gaf mij de tip om naar de huisarts te gaan. Dit bleek een goed advies! Evengoed ontzettend bedankt! Groet Henk.

 • Josien Post auteur

  Josien,
  Je was de eerste van alle therapeuten die zag dat ik een beenlengteverschil had waardoor mijn bekken al jaren scheef stond. Hoe vlot heb je dat gecorrigeerd, echt ongelofelijk eigenlijk! De klachten zijn 90% minder en dat al zo snel!!! Heel erg bedankt en groetjes.

 • Tim van Duin Post auteur

  Charles onwijs bedankt voor de korte en zeer aangename behandeling.

  Na 10 afspraken met de fysiotherapeut zonder succes, een afspraak gemaakt bij One Point. Na de eerste, pijnvrije behandeling al meteen geen last meer van die zeurende stekende pijn in de onderrug.

  Met wat handige tips en een tweede bezoek nog steeds succes en niet meer belemmerd.

  Een echte aanrader voor een ieder die last heeft van zijn onderrug. GA HEEN!

  Tim van Duin

 • Nicolette Post auteur

  Hoi Charles,

  Bedankt bedankt voor het zoveel leuker maken van mijn leven.
  Geen pijn in mijn rug en wonderdokters bestaan niet maar jij kunt wonderen verrichten
  Ik heb werkelijk alles gedaan en ben overal geweest en nergens resultaat .
  Bij jou kon ik mijn steunzool weg gooien en na de eerste behandeling heb ik thuis zitten huilen.
  Emotie’s en ook omdat ik voor het eerst in lange tijd geen pijn meer had in mijn rug.
  FANTASTISCH!!!!
  Ik ben zo blij en wat een opluchting en ik doe de opgegeven (paar) oefeningen elke dag en het gaat goed, heel goed!
  Ik blijf nog wel even onder controle bij je want dat vind ik erg prettig.
  Ik ben zo blij dat ik je gevonden hebt en dat ik geweest ben en raad het iedereen aan.
  Ga naar Charles en laat het in ieder geval controleren.
  Zijn eerlijkheid en oprechtheid staan op nummer één en dat is erg fijn.
  Nogmaals bedankt en ik ben zoveel meer gelukkig in zoveel dingen die ik nu doe zonder pijn.

  Vriendelijke groet
  Nicolette
  Heemskerk

 • Silvia Aafjes Post auteur

  Ik heb een behandeling gehad voor mijn pijnklachten aan nek, schouders en rug. Vind Charles een aardige, rustige man en de behandeing was pijnloos. Je kunt dan haast niet geloven dat het zoveel resultaat geeft. Ik ben hier heel blij mee en kan het dan ook iedereen aanraden. Geen lange behandeltrajecten, wat ik heel fijn vond! Groetjes Silvia Aafjes

 • TB

  Pijn is blijkbaar iets waaraan je went.
  Jarenlang heb ik pijn in mijn onderrug gehad, net boven mijn bekken. Vooral opstaan en in beweging komen waren erg pijnlijk, eenmaal op gang gekomen ging het dan wel weer. Vooral de ochtenden (opstaan uit bed) waren een hel.
  Door een zware baan als verpleegkundige denk je al snel dat het hierdoor komt.
  Fysiotherapie en acupunctuur boden helaas geen verlichting.
  Na een dag werken had ik bijna nergens energie meer voor en opstaan deed ik liever niet ( omdat in beweging komen het pijnlijkst was)
  Door min of meer toeval kwam ik op de site van One Point terecht.
  Enigszins sceptisch heb ik een afspraak gemaakt omdat ik bij de ervaringen alleen positieve feedback las.
  Na de ( vreemdgenoeg naar mijn idee) pijnloze behandeling, merkte ik nog niet veel, Tot ik de volgende ochtend opstond; in plaats van sloffend naar de badkamer, maakte ik normale stappen. En het viel niet mij, maar mijn man op! En toen pas besefte ik hoeveel pijn ik altijd had in de ochtend, en nu geen pijn meer…
  Sceptisch als ik ben wilde ik nog niet geloven dat dit resultaat van de behandeling was maar meer de kracht van het geloven dat je pijnvrij bent..
  Ik ben er op gaan letten en opstaan ging makkelijker, ik werd energieker en zelfs na mijn werk was mijn lichaam niet meer zo uitgeput en pijnlijk (het gewone moe zijn na een dag inspanning leveren daargelaten, maar nogmaals, geen pijn!)
  Charles heeft geconstateerd dat er wat ruimte in mijn knie zat, mijn bekken stond scheef en mijn gewricht zat scheef in het bekken. Al met al dus aardig wat werk.
  Ik merkte in de eerste dagen na mijn behandeling merkte ik dat mijn voeten die enigszins naar buiten stonden, weer recht naar voren wezen. Ik merkt nu dus dat mijn schoenen nu anders gaan slijten. Ook merk ik aan de hoeveelheid eelt op mijn teen dat ik beter loop, want ik heb nu bijna geen eelt meer, heel fijn.

  Al met al ben ik nu dus pijnvrij, ik loop rechter en mijn lichaam is meer ontspannen waardoor ik meer energie heb om naast de verplichte dingen zoals werk en huishouden ook leuke dingen te ondernemen!

  Charles, ontzettend bedankt.

 • Esther

  Hoi Charles. Je hebt me echt geholpen! Het is dus zo dat een huisarts niet mag verwijzen naar een Dorntherapeut, hoewel het wel degelijk een zeer effectieve behandeling is. Het is verbazingwekkend hoe makkelijk de oplossing soms kan zijn, maar je hebt mij ernstige rugklachten in de toekomst bespaard. Ik kwam bij je met een hoop vage klachten, terwijl ik er zelf al achter was dat ik beenlengteverschil had. Ik heb nooit zooltjes gedragen, maar dacht dat dat mijn vooruitzicht zou zijn, totdat ik ging googlen en de Dornmethode vond. Beetje raar idee dat je been korter wordt gemaakt, maar ik dacht ik probeer het gewoon. Ik had pijn aan mijn onderste rib zowel voor als achter; Bakerse cyste; vaak nek/schouderpijn; gek gevoel in mijn voet; er schoot af en toe verschrikkelijk rugpijn onderin mijn rug, één keer zo erg dat ik amper nog kon bewegen. Ik dacht dat het kwam doordat ik gestopt was met sporten na twee bevallingen. Maar na goed terugdenken, bedacht ik dat ik ook al klachten had toen ik wel nog veel trainde. Jij constateerde inderdaad beenlengteverschil en als gevolg daarvan ook al een kromming/scoliose in mijn rug. De eerste behandeling werden mijn benen na drie bewegingen weer even lang! Ik was erg verbaasd. Nog wat oefeningen en toen was ik klaar. Eenmaal thuis moest ik erg wennen aan het feit dat ik weer recht liep! Ik kan zelf duidelijk het verschil voelen en zien. Mijn schouders staan ook opeens weer recht. De pijn in mijn ribben is weg. Ik voel me stabieler, ik kan weer lekker staan in plaats van dat ik een houding zoek. Dankjewel! En jammer genoeg kon je mijn moeder niet helpen, die heeft versleten rugwervels en loopt bij de pijnpoli, maar stond al harststikke recht. Ik waardeer het erg dat je dat ook eerlijk aangeeft. Maar ik weet dat je mij wel hebt rechtgezet en heb al een aantal mensen naar je verwezen 🙂 Groetjes Esther

 • Mariska van Lieshout

  Ontzettend blij dat ik op deze website beland was tijdens het googlen naar hulp.
  Vorige maand kreeg ik zo’n heftige pijn in mijn bil met uitstring naar mijn been en voet. De huisarts wist er geen raad mee. Ik kreeg hele zware pijnstillers mee en het advies om rust te houden. Ondanks dat bleef de pijn onhoudbaar. Ten einde raad ben ik gaan googlen voor hulp en heb ik gemaild voor een afspraak. Dezelfde week kon ik nog terecht!!
  De behandeling was nagenoeg pijnloos, dat had te maken met de pijn waar ik mee kwam, dan met de behandelingsmethode.
  Al snel na de behandeling merkte ik verschil. De pijn werd dragelijk. Elke kon ik steeds meer pijnstillers afbouwen. Mijn heup bleek gedraaid te zitten waardoor alle spieren op spanning stonden. Ik had een flink beenlengteverschil en er zat ruimte bij mijn knieschijf. Na de tweede behandeling stond alles weer goed en was het advies veel rusten en oefeningen doen.
  En jawel, nu een maand verder ben ik zonder pijnstillers bijna pijnvrij!!
  Echt een aanrader! Nogmaals enorm bedankt.

 • Dank je Charles voor de behandeling die je hebt gegeven…Ik slaap weer lekker, heb geen last meer van mijn schoudergewrichten en mijn rug is weer nagenoeg recht …Super blij mee…en dat met zo’n zachte behandel methode…ik kan het iedereen aanraden…dat heb ik trouwens al een paar keer gedaan…dus je zou het zomaar eens nog drukker kunnen krijgen.. ga zo door… 🙂

  Groet, Dé

 • Peter Jonkhout

  Ik kwam met de vraag bij Charles of hij mij kon helpen met de dorn methode die hij beoefend om een grote rugpijn die ik had opgelopen tijdens mijn werk te verzachten of weg te halen.
  Zoals ik charles heb leren kennen was hij enorm open en eerlijk om te kijken en daarna te overleggen wat hij voor mij kon betekenen.
  De pijn die ik op het moment had liep ik vele maanden mee en ik dacht dat gewoon een flinke rugpijn had door een verkeerde houding en zwaar werk wat ik verricht,maar helaas de werkelijkheid was toch anders,ik bleek een grote hernia te hebben achter onder in mijn rug en een kleine iets hoger..dus ik verging veel van heftige pijnen,waarbij slapen zeker de laatste maanden soms maar 2 a 3 uur per nacht was.
  Daarbij scheen ik ook nog een beenlengte verschil te hebben van 2 cm. en mijn bekken waren naar binnen gedraaid dat uiten zich door heftige pijnen in mijn onderbenen met het gevoel alsof ze in de brand stonden.
  Met deze analyse kwam ik bij Charles..met een helder gesprek en duidelijke antwoorden en vragen ging hij te werk..ik kan je zeggen ik ben bij veel mensen geweest met veel behandelingen en enorme goede bedoelingen,maar helaas werd het er niet beter op.
  Toen echter Charles te werk ging vertelde hij precies wat hij ging doen,hij bracht mijn beenlengte verschil terug naar nul,zette mijn bekken weer op de goede positie terug en dat alles in één behandeling.
  Dit resulteerde dat de druk van de pijnen wegvielen en dat ik weer voor het eerst een lange nacht door kon slapen zonder de heftige pijnen die ik al voor gewoon ging vinden..echt ongeloofelijk!!
  Na de behandeling zo en 20 minuten later merkten ik ook dat ik veel beter in balans liep dan ik ooit had gedaan.
  Buiten de hernia,scheen ik de beenlengte verschil en de verkeerde stand van mijn bekken al 30 a 35 jaar te hebben.
  Dat zo een bijzondere en een korte behandeling zo een wonderbaarlijk effect kon hebben had ik in mijn diepste dromen niet kunnen hopen.
  En al mijn respect gaat naar de gene die deze behandeling toepaste bij mij..Charles Dekker mijn ongelooflijke diep respect voor jou manier van behandelen en met de prachtige energie hoe jij met mensen omgaat en behandeld,puur,eerlijk en vol met respect.

  Dank je wel Charles voor een prachtig mooi mens te zijn en vele van hun lichamelijke pijn te mogen verlossen,je bent pracht mens met een ongelooflijke mooie missie in je leven.

  met diep respect naar jou.
  Peter

 • Gerard van Egmond

  Hallo charles..Ik had al jaren last van mijn onderrug.
  Ik ben bij diverse therapeuten geweest niets hielp,na 3 dagen klachten weer terug.
  Via vrienden,van de dorn techniek gehoord,ik dacht dat kan misschien ook iets voor mij
  zijn, ik probeer het .
  Na 3 behandeling klachten vrij,geweldig.
  vriendelijke groet Gerard

 • Lotte

  Na de eerste behandeling voelde ik direct verschil met alle jaren hiervoor, wat een verlichting!
  Drie weken lang heb ik geen last van mijn rug gehad, dat was even wennen maar wel zeer fijn. Bijzonder om te merken dat de behandeling vrij ‘gemakkelijk’ voelt en toch zoveel kan helpen. Nu, na de tweede behandeling, durf ik voorzichtig te zeggen dat ik misschien wel van mijn rugpijn ben verlost. Bedankt!!

 • Carolien

  Ik kwam bij Charles omdat ik al 22 jaar last heb van pijn vanuit mijn SI gewricht. Ik kon er opeens mee opstaan of halverwege de dag ontstond het vanuit het niets. De ene keer veel heviger dan de andere keer maar toen het weer erg hevig was besloot ik een afspraak te maken vanwege goede ervaringen bij Charles door collega’s.
  Er waren een aantal oorzaken voor mijn klachten en de pijnloze behandeling begon. Ik kreeg na afloop een eenvoudige oefening mee en een uitleg wat de behandeling zou kunnen doen met me. Bij mij resulteerde dit in een paar dagen flinke spierpijn maar geen rugpijn meer.
  Na 3 weken heb ik nog een behandeling gehad en kreeg ik nog een oefening mee.Hierna is het weken goed gegaan maar afgelopen week kreeg ik weer last. Toen ik belde werd er door Charles de volgende dag al een afspraak tussengepland zodat hij kon kijken wat er aan de hand was. De “schade” was aanzienlijk minder dan de vorige keer en waarschijnlijk ontstaan op de tennisbaan. Wat scheef stond heeft tijd nodig om te “ankeren” maar ik ben ervan overtuigd dat ik met deze Dornmethode en de oefeningen die je alleen maar hoeft te doen als je last hebt, op de goede weg ben.
  Van een collega weet ik dat hij ook eerlijk zegt als hij je niet kan helpen, ik kan iedereen aanraden om een afspraak te maken.

 • Henny IJtsma

  Ik heb een hele goede ervaring met deze therapie.
  Ik had heel veel pijn in mijn onder rug. Kon absoluut niet lang lopen Had bij het zitten heel veel pijn. Het belemmerde echt mijn functioneren
  al na een behandeling had ik veel minder zelfs haast helemaal geen pijn meer. Door een pijnloze behandeling en een eenvoudige oefening ben ik nu al drie weken zonder pijn. Vandaag ben ik nog voor controle geweest en alles bleek goed te gaan. Ik ben heel erg te spreken over de behandeling.

 • Eric Okkers

  Ik liep al jaren scheef en kreeg dit regelmatig van mensen te horen. Na 1 behandeling was al duidelijk zichtbaar dat mijn houding veel beter was. De 2e behandeling duurde slechts 15 minuten omdat bleek dat er geen scheefstand meer meetbaar was. Ik voel gewoon dat mijn houding veel beter is en ga nu automatisch rechtop staan. Echt heel bijzonder om dat te ervaren!!

 • Kim

  Via mijn vriendin kwam ik bij one point terecht. Hernia operatie achter dde rug en toch altijd last. Volgens de orthopeed een beenlengte verschil.
  Na 1 behandeling waren mijn rugklachten over! Ongelooflijk maar waar. Wanneer ik weer ergens last van krijg, maak ik een afspraak, een dag later ben ik weer fijn pijnvrij!

 • Diana

  Begin juni kwam ik bij toeval (?) op de site van One Point terecht.
  Aangezien ik al 35 jaar rug-, schouder- en nekklachten heb en al alle soorten therapie heb gehad, was ik wat sceptisch over wat ik daar las. Zo eenvoudig kon het toch niet zijn? Ik had al zoveel geprobeerd en alles hielp….. voor even.
  Maar vooruit: baat het niet, het schaadt waarschijnlijk ook niet. Dus een mailtje gestuurd en meteen de volgende dag werd ik al gebeld door Charles en kon ik na een paar dagen al terecht. Bijzonder!
  Charles constateerde een beenlengteverschil van 2 cm (waarom heeft niemand dat eerder gezien?) en een verdraaide stand van het bekken. De eenvoudige pijnloze behandeling van Charles samen met de simpele oefeningen voor thuis zorgden ervoor dat ik minder pijn had. Na drie weken was het beenlengteverschil nog een halve cm en was de draaiing in mijn bekken terug, maar in veel mindere mate. Vlak na deze behandeling ging ik met vakantie met het idee dat het vast weer rampzalig zou zijn om op een andere matras te moeten slapen. Maar tot mijn grote verbazing heb ik bijna geen pijn gehad, de pijnstillers konden in de kast blijven.
  Nu net de derde behandeling gehad: het beenlengteverschil was 0 en de neiging van mijn bekken om te draaien kan ik nu zelf goed corrigeren door één simpele oefening. Mijn rug is nog niet helemaal stabiel, maar het verschil is enorm!!!
  Charles bedankt voor je behandelingen en onze gesprekken. Ik zie je zeker weer want reken maar dat ik over een half jaar kom om alles even te laten controleren.

 • Sylvia

  Al jaren af en toe last van rugklachten. Oorzaak zocht ik altijd in mijn te korte spierlengte en het niet soepel zijn. Meestal met wat rust en oefeningen werd het beter. De laatste 2 jaar werd het echter erger en gaf ik ‘verkeerd’ en langdurig zitten de schuld. Sporten ging meestal nog goed, maar einde van de dag voelde ik het wel. Soms kon ik vooraf bij de warming-up niet soepel lopen en tijdens het sporten ging het over. Toch was de chronische pijn steeds vaker terugkerend; zelfs tijdens een niet-sport beoefenende periode. Ook de oefeningen van de fysiotherapeut waren niet afdoende.
  Een advertentie over de Dorn methode triggerde mij om de website te bestuderen en met de gedachte wie niet waagt wie niet wint heb ik een afspraak gemaakt. Na de 1e behandeling ging ik al opgelucht naar huis en de volgende weken bleef de pijn redelijk weg en was het bewegen al stukken beter. Na de 2e behandeling ook een positief reactie en na wat aanvullende rust het sporten weer opgepakt. Nu zonder klachten pijnvrij sporten.
  Wel blijf ik trouw de oefeningen, eenvoudig doch doeltreffend en in kort tijdsbestek, uitvoeren. Dat geeft balans in de gewrichten en voorkomt dat de scheefstand terugkomt.
  Ik geniet nu weer van leuke dingen en hoef niet te denken aan problemen met staan (nog altijd geen favoriet) en stijfheid na afloop.
  Bedankt voor je behandelingen en makkelijk uit te voeren oefeningen.

 • Marjolein de Kaart

  De rugklachten zijn 20 jaar begonnen met een hernia, ik ben behandeld met fysiotherapie. Ik ben vanaf dat moment de herniakant gaan ontzien en altijd bang geweest om mezelf te overbelasten. Vele jaren met klachten en fysiotherapie kreeg ik opeens erg veel last van mijn lies, kon gewoon een paar dagen niet lopen, dit ging vaak weer over maar kwam ook geregeld weer terug. Alle keren weer naar de fysiotherapeut maar ik had altijd het idee dat ik daar geen baat bij had. Via via heb ik gehoord van de Dorn therapie bij Charles. Afgelopen december dacht ik het is het proberen waard. Toen bleek mijn S.I. gewricht gekanteld te zijn en ik had 2 cm verschil in beenlengte. Ik ben behandeld door Charles en tot vandaag heb ik geen last meer gehad. Ik heb nu, na bijna een half jaar, laten controleren of de stand van mijn S.I. gewricht nog goed is en of mijn beenlengte verschil 0 is. Met kleine oefeningen kan ik het nu stabiel houden en laat over een half jaar weer een controle doen. Bedankt voor het vertrouwen in het weer bewegen zonder angst. Marjolein

 • Liza Hollingsworth

  Ik had jarenlang last van mijn onderrug en mijn nek / schouders. Langer wandelen en staan was onprettig voor mij en ook na paardrijden had ik erge last. Ik had naar mijn idee elke behandeling al geprobobeerd, maar werd getipt op de Dorn Methode.

  Na één behandeling bij Charles voelde ik direct verschil en had ik geen pijn meer. De klachten in mijn onderrug kwamen door scheefstand en zijn helemaal weg. De pijn in mijn schouders en nek veroorzaak ik eigenlijk zelf door mijn houding. Om die houding en de opgebouwde spanning te doorbreken heb ik heel makkelijke en effectieve ontspanningsoefeningen mee gekregen die mijn spieren losser maken en de pijn verminderen. Ik heb goede hoop dat met die oefeningen en het letten op mijn houding die nek- en schouderklachten ook verdwijnen!

 • Susanne

  Ruim 20 jaar geleden liep ik door een zwaar auto-ongeluk een whiplash op. Sindsdien kwam ik een paar keer per jaar bij chiropractor en sportmasseur om mij op de been te houden. Zonder steunzolen kon ik ook niet meer lopen, na 50 meter verging ik van de pijn in mijn voeten. Tot mijn grote verbazing reageerden mijn voeten na de eerste behandeling met dezelfde pijn maar nu terwijl ik mijn zolen droeg.
  ik heb ze uitgedaan en loop nu kilometers zonder pijn! Alle schoenen die ik juist tot mijn grote verdriet in de zak van max had gestopt kon ik weer terug zetten in mijn kast!:-)) er gaat weer een schoenenwereld voor mij open….
  Na twee behandelingen en goed advies voor doe het zelf oefeningen voel ik mij weer helemaal de oude worden.
  Ik ga nooit meer naar de chiropractor!
  Bedankt Charles.
  groeten,
  Susanne

 • René

  Ben in augustus 2013 tijdens werkzaamheden in mijn werk, last van mij rug gekregen en kon mij werkzaamheden niet meer uitvoeren.
  Naar een aantal weken/maanden onder behandeling te zijn geweest bij de fysiotherapeut zag ik geen herstel of verbetering. De pijn was alleen weg tijdens de oefeningen, maar kwam al snel weer terug toe ik was gestopt.
  Ben op via internet op deze website gekomen en de reviews / ervaringen gelezen van de cliënten die al de dorn methode hadden gehad.
  Bij de 1e sessie in november had ik al meteen resultaat en was meteen van mij rug pijn af. De 2e sessie was alles controleren.
  Ben echt tevreden en heb nog steeds geen last of pijn van mijn rug, terwijl dit nu 4 maanden terug is dat ik de behandeling heb gehad.

  Onwijs bedankt met de behandeling.

  Groetjes René

 • Petra Dijksman

  Via Via kwam ik bij Charles terecht en ik meen het, wist ik dit maar jaren geleden. Na 2 behandelingen ben ik van mijn pijn af. de behandeling doet helemaal geen pijn. Naast deze behandelingen heeft Charles mij goed op weg geholpen met keuzes maken en stappen zetten in het leven.
  Nogmaals ik ben super tevreden en kan het iedereen aanraden.
  Charles, bedankt en tot over 3 maanden.

  Groeten Petra

 • Bianca Schuitemaker

  Wat ’n ervaring zeg, deze methode! Ik ben 15 jaar geleden aan ’n hernia geopereerd en daarna jaren “rugpatient” gebleven. Lastig maar ik dacht dat het bij me hoorde. Je leert met de pijn omgaan. Tót ik bij One Point terechtkwam, had al veel over deze methode gehoord maar was zelf sceptisch omdat ik al van alles geprobeerd heb in de jaren. Toch gegaan en….wat ben ik blij! Al na 1 behandeling merk je het verschil, niet te geloven. Ik heb nu 2 behandelingen gehad en ben klaar. Heb oefeningen gekregen waar ik het zelf mee kan bijsturen als de klachten weer iets terugkomen. (wat logisch is als je al jaren ’n verkeerde stand had) De behandeling is pijnloos en bijzonder prettig doordat Charles je ook serieus en rustig helpt. Ik heb ook geen bewegingsangst meer wat ik in de loop der jaren gekregen had. Ik stuur nu iedereen met klachten door naar One Point, ik maak heel graag reclame voor deze topper!!! Pijn is niet nodig, gun jezelf dit! Charles, nogmaals bedankt en de groetjes van ’n pij
  nvrije en soepele Bianca 🙂

 • Elske Hoving

  Na jaren te hebben rondgelopen met pijnklachten in de lage onderrug en mijn linkerschouder ben ik er na 1 behandeling bij One Point vanaf!

  Het door de fysio’s geconstateerde beenlengte verschil en scheefstand in mijn onderrug waren correct en het door de podoloog aangemeten steunzooltje hielpen tijdelijk, maar wat we ook probeerden het loste het oorspronkelijke probleem niet op.

  Dankzij de Dorn methode sta ik nu weer recht en kan ik pijn vrij verder :)!!!

 • Fam Schmitz

  Hallo Herr Dekker,

  Vielen Dank für Ihre Hilfe.

  Meiner Frau geht es sehr gut, Sie hat heute OHNE Tabletten keine Schmerzen mehr gehabt.

  Wir sagen noch einmal vieeeeelen Dank und vielleicht bis bald mal wieder,dann aber besser auf ein Bier oder Glas Wein.

  Viele Grüße,

 • sandra

  23 januari 2014 om 12:12

  Vanaf mijn 18e (nu 42) ongeveer al klachten in onderrug,in SI gewrichten. Veel last bij zwangerschap gehad. Door de jaren heen bij chiropractor geweest en manuele therapie gehad. later ook veel klachten in nek en schouders, veel hoofdpijn.Ook last van rechtervoet, hiervoor ook aan zooltje geweest maar dit hielp niet.Was al aan het overwegen om een borstverkleining te laten doen vanwege de nekklachten.Nadat ik in de zondagskrant een artikel over Charles had gelezen een afspraak gemaakt; er bleek zo’n 1,5 cm verschil in beenlengte te zijn( in enkelgewricht) waardoor ik dus scheef stond,(overigens was er al door verschillende mensen geconstateerd dat ik scheef stond, helaas word er niet gekeken waar een klacht door ontstaat…. )Na twee behandelingen en thuis wat oefeningetjes doen al stukken minder last, hoop dat ik nog verder ga herstellen, heb zeer goede hoop!
  Charles hartelijk dank, ook voor de gesprekken die we hebben gehad.
  Groetjes Sandra

 • Petra

  Beste Charles, het is al even geleden dat ik 2 keer bij je ben geweest om het beenlengteverschil dat je constateerde op te lossen. Aan de kant van het “langere” been had ik pijnklachten in heup, bovenbeen en voet. Dat is wel wat minder, ik hoop dat het nog meer verbetert. Het blijft heel bijzonder dat het beenlengteverschil zo eenvoudig opgelost kan worden, ik stond meteen na de behandeling recht. Indien het nodig is kom ik zeker terug,
  vriendelijke groet,
  Petra, Beverwijk.

 • Marielle Veen

  Nadat ik al 22 keer fysio en manuele therapie behandelingen heb gehad was ik ten einde raad omdat het probleem met mijn rug alleen maar erger was geworden.
  Mijn hele rug was verstijft en pijnlijk en ik was daardoor ook angstig omdat ik het gevoel had dat ik alleen vanuit mijn bovenrug kon bewegen.

  Na een consult bij Charles bleek dat mijn si- gewricht naar links gedraaid zat en 4 wervels in mijn bovenrug. Geen wonder dus dat ik problemen had. Ik had overigens nog nooit gehoord van een beenlengteverschil die niet aangeboren was.

  Na een behandeling en een oefening stond na een maand de boel weer recht en mijn stijfheid is al stukken minder. Ik ben blij dat ik nu eindelijk van mijn klachten af ben. Dank je wel Charles.

  Groetjes Mariel

 • Lia

  Pijn is net zoiets als een spons: het is niet levensbedreigend , maar zuigt als je energie op.
  Na van alles geprobeerd te hebben ben ik nu na bijna 2 jaar van mijn klacht en pijn af.
  En dat na 2 behandelingen en wat oefeningen.
  Hoop dat het zo blijft: bedankt Charles.

 • Thea de Boer

  Beste Charles, na 3 weken Fysio, verergerde de rugklachten alleen maar, kon geen sokken aan krijgen. Na 1 behandeling van jou, kon ik weer bukken. Wonderlijk. Had ook 2cm beenlengte verschil. Na 2 behandelingen sport en dans ik weer. Met wat extra oefeningen, gaat het tot nu toe prima. Mocht ik weer klachten krijgen, dan weet ik je te vinden.
  Ben heel blij met deze behandeling!!!!

  Groetjes, Thea

 • Carla Whalley

  Ik kreeg jouw naam van een collega omdat ik regelmatig vreselijke pijn in mijn rug had waar geen dokter raad mee wist,de fysiotherapeut had allerlei verschillende behandelingen geprobeerd,helaas ook zonder success.
  Ik ben nu 2 keer bij je geweest en je hebt mijn beenlengteverschil gecorrigeerd en mij een paar simple oefeningen meegegeven en ik ben tot op heden gewoon PIJNVRIJ! Een aanrader voor iedereen met pijnklachten!

 • Lisa van vliet

  Ook ik liep met zooltjes, maar bleef pijn houden en via een artikel in een zondagsblad kwam ik bij Charles terecht,m’n rechterbeen bleek langer te zijn en m’n heup stond scheef, maar na 4 behandelingen voelt alles veel soepeler aan en geen pijn meer!!Wat een wonder, zonder pijnlijke behandelingen en moeilijke oefeningen, geweldig!!

 • C.Zonneveld

  Beste Charles,
  Jouw methode doorgekregen van een vriendin en toen ook nog een artikel in onze krant gelezen. Nieuwsgierig of dit ook iets voor mij zou zijn. Ik liep nl. al bij een fysiotherapeut die mij zooltjes had aangeraden. Hier hield ik evengoed nog rugpijn van. Dus op naar Charles. één behandeling, rechtgezet, op advies van jou geen zooltjes meer gebruikt. HELEMAAL GEEN LAST MEER GEHAD VAN MIJN RUG. Het tweede consult nog iets verschil in beenlengte, dus weer gecorrigeerd. Nu hoef ik niet meer terug te komen als ik nergens meer last van heb. Ook nog bedankt voor de andere tips, wat betreft voeding en drinken.
  Nelleke

 • loes zonneveldt

  ik ben in april/mei van dit jaar bij je geweest, iv.m rugklachten, scheve stand.
  ben in het verleden ook aan een hernia geopereerd, droeg altijd inlegzolen.
  en nu! nergens meer last van, geen zolen, geen pijn alleen soms een moeie rug, maar dan weet ik waar het vandaan komt, b.v werken in de tuin of zware dingen getild.
  ik zou zeggen ga zo door.

  loes zonneveldt

 • Elly Driessen

  Ben door jullie behandeling van mijn steunzolen af. De hernia die ik heb is niet weg natuurlijk maar het feit dat alles weer recht is helpt wel bij de genezing, dat voel ik al goed. Ben erg blij met het resultaat tot nog toe.

 • Schrotenboer

  Mijn dochter Ilse had last van hoofdpijn en was ontzettend moe. Omdat ze dat als eens eerder had gehad en er toen in 1 behandeling door Charel vanaf was geholpen zijn we weer gegaan. 1 behandeling ’s middags en tegen de avond waren de klachten in zijn geheel weg. Super. Je zult je kind er maar mee laten lopen en allerlei dokters bij langs gaan terwijl de oplossing zo simpel is.
  Nogmaals bedankt Charel en ook dat we op zo korte termijn konden hierdoor kan ze morgen weer lekker naar school. Groeten Marjan

 • Tineke

  Ook hier terecht gekomen nadat ik ook ziekenhuis, fysio heb doorlopen. Met als laatste redmiddel een tense! Dat helpt even de pijn te verlichten maar niet de oorzaak weg te nemen.
  Ben nu twee keer bij Charles geweest en met oefeningen thuis hoop ik er helemaal vanaf te komen. De behandeling is zo relaxt en lekker, je voelt de spanning uit je rug en nek weggaan! 🙂

 • Joke

  Via via hoorde ik van de Dorn-methode. Ik had klachten aan rug, nek en been. Charles ontdekte een minimaal lengteverschil in mijn rechterbeen. Dit verschil heeft hij eruit gekregen. Door behandeling en oefeningen thuis ben ik mij een stuk soepeler gaan bewegen. Ben nog niet geheel klachtenvrij maar heb weer zin om te gaan sporten. Bij alle afspraken was er volop aandacht en interesse voor ontstaan, behandeling en verloop van de klachten. Dank daarvoor.

 • T W

  Na de eerste behandeling gaat het nu heel erg goed! Ik ben pijnvrij en heb geen last meer van mijn rug. Ik doe de oefeningen die je mij gegeven hebt en dit gaat erg goed. Bedankt voor de behandeling!

 • Wil Rietveld

  Beste Charles
  Ik wil je bedanken voor de behandelingen die ik bij jou mocht onder gaan
  Wat 8jaarniet door artsen en specialisten is gezien zag jij gelijk
  3cm was mijn linkerbeen langer en de ruimte zat in knie en enkel loop weer goed je hebt mijn rug ook weer recht gezet nogmaals mijn dank groetjes Wil Rietveld

 • Wen uit Heemskerk

  Beste Charles,
  Gek,dat je denkt,dat wanneer een therapeut je”hard”aanpakt,je goed aanpakt,het idee dat de Dorn methode niets zou doen.Het tegendeel is gebleken.
  Ik had na jarenlange klachten van nek/rugpijn ,die zich vooral aandiende in ontspannen houding(liggend).Ik kan weer op beide zijde in slaap vallen,en slaap hierdoor ook zonder de(voorheen vele) intervallen.Heb bij het ontwaken ook geen last meer van lage rugpijnen….heerlijk,heel erg bedankt!
  En ik kan iedereen met soort gelijke klachten deze methode aanraden.

 • bert douma

  Ik ben bij one point gekomen op aanraden van een sportvriend.Ik had al 2 maanden last van hoofdpijn en ben verschillende therapeuten afgelopen zonder succes tot ik bij one poin kwam en dacht ik probeer dit ook maar eens en ben na 2 behandelingen niet meer terug hoeven te komen want ik was van mijn hoofdpijn verlost.
  Nogmaals hartelijk dank.

 • Ramon Hanepen

  Jarenlang met rugklachten gelopen. Ziekenhuis in. Ziekenhuis uit. Geconstateerd dat ik een been lengte verschil had.Verschillende foto’s genomen waarop te zien was dat mijn onderste ruggewervel versleten is. Dit is een gevolg van het been lengte verschil. Verschillende therapieën gehad wat ook niet mocht baten. Via een lezing gehoord over Charles. Toch maar proberen. Baat het niet dan schaad het niet. Erger kon het niet worden. 2 behandelingen gehad en helemaal toppie. Geen last meer. Kan alles weer doen. Slaap ook weer goed. Raad het iedereen aan die last van zijn of haar rug heeft.

 • Christine

  Goedemiddag Charles, mijn rug deed altijd zeer en altijd koude voeten.na onderzoek bleek dat mijn rug in een S- vorm stond. maar twee behandelingen verder staat mijn rug recht en pijnloos. En wat een mooi extraatje is , is dat mijn voeten veel warmer zijn geworden .. Ik ben er echt erg blij mee. Dat iets wat er zo naar uitziet en waar ik al zo lang last van had nu zo snel weg is !!!!

 • Maichel de wit

  helemaal super paar jaar lang vroeg ik mij af hoe ik de pijn uit mijn schouder zou krijgen, tijdje naar de fysio geweest en daar zat maar geen vooruit gang in.
  Nu bleek dat mijn rug scheef stond en dat mijn rechter been langer was dan mijn linker been. Na 2 behandelingen zijn mijn benen weer gelijk en is mijn rug recht en heb ik geen druk gevoel meer op mijn schouder en ben nog nooit zo soepel geweest als nu. Ik kan weer normaal sporten zonder klachten.

  Super bedankt voor de behandelingen!

 • Ron van der vlies

  Beste lezers.Na heel veel rugklachten in mijn onderrug hoorde ik van Charles over een nieuwe behandelmethode Die de Dorn_methode werd genoemd.Na vier behandelingen kon ik zeggen dat mijn onderrug een stuk beter aanvoelde. Het probleem zat hem in de onderrug waarvan de wervels niet goed stonden.Eventueel raad ik een nazorgbehandeling aan om te kijken of alles in orde is.Laat alles eerst even tot rust komen en neem dan er ook de tijd voor om het te laten bijkomen. Charles,langs deze weg dank ik je hartelijk voor de behandelingen.

 • Conny T

  voor mij is de van Dorn therapie fantastisch geweest. Ik heb ruim een jaar veel pijn gehad in mijn rechter been en was erg beperkt met lopen fietsen en dansen.Ook had ik veel last onder in mijn rug.Na de behandeling gaat het nu erg goed en kan ik alles weer doen. Echt een aanrader.Bedankt voor deze goede zorg.Veel succes ermee. Groetjes Conny T.

 • Lisa, Heemskerk

  Ik ben enkele keren tijdens het paardrijden van het paard gevallen en sindsdien heb ik steeds in mijn rug pijn gehad. Deze pijn is nu veelal verdwenen en ik heb er zeker baat bij gehad, dank je!

 • Gre Bakker

  Hallo Charles, ik ben een vrouw van 77 jaar en droeg al jaren zooltjes in mijn schoenen. Ondanks de zooltjes bleef ik een vervelende pijn in de onderrug/bekken houden. Na de sessies bij jou zijn de klachten eigenlijk helemaal verdwenen. Ik ben nu al 6 maanden klachtenvrij. Ik ben blij dat ik verder gezocht heb en het een kans heb gegeven, had ik veel eerder moeten doen! Groetjes en nogmaals heel erg bedankt, Gre.

 • SK te uitgeest

  Beste Charles,nadat ik jarenlang behoorlijke pijnklachten had in het onderste gedeelte van mijn rug heb ik nadat je me behandeld hebt hier helemaal geen last meer van.
  Er gaat een wereld voor me open.
  Ik had bijvoorbeeld altijd pijn tijdens het winkelen en wat langer stilstaan maar ik heb daar nu totaal geen last meer van.Ik wou dat ik dit 10 jaar eerder had geweten!
  Hartstikke bedankt voor je inzet.