Bekkenscheefstand si gewrichtsklachten scoliose


Bekkenscheefstand si gewrichtsklachten scoliose

Dorn Methode

Heel veel mensen in Nederland hebben rugklachten

De Dorn Methode is een behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier een scheefstand in bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Deze methode is ontwikkeld door dhr. Dieter Dorn.
Dieter Dorn kwam er door veel praktijkervaring tot de conclusie dat het begin van rugklachten vaak zit in een beenlengteverschil.

Het verloop van de dorn behandeling lijkt op het bouwen, of beter gezegd het herstellen van een huis; het huis staat er immers al, ook al staat dat een beetje scheef. eerst wordt het fundament gecontroleerd, want als hiermee iets niet in orde is, heeft dat zijn uitwerking op de gehele statica van het huis!

Door een verschil in beenlengte wordt het bekken aan een kant omhoog geduwd, waardoor de onderste rugwervels onder druk komen te staan en pijnklachten gaan geven. Ook uitstraling in het been en knieklachten zijn hier vaak het gevolg van. Daarnaast zien we ook pijnklachten en scheefstand in de wervels tussen de schouderbladen en beperking in het naar links en rechts kijken.

scheefstand

Tijdens deze behandeling begin ik met het meten en desgewenst corrigeren van het geconstateerde beenlengteverschil. Daarna wordt het bekken weer rechtgezet en zijwaartse scheefstand in de wervelkolom (scoliose) gecorrigeerd. U beweegt zelf arm/been/hoofd tijdens de correctie. Hierdoor is deze behandeling een stuk zachter dan andere manuele behandelvormen. Pijnklachten zullen vaak direct verminderen en ook is over het algemeen meer beweging voelbaar in het bekken en andere gewrichten.
Daarnaast krijgt u een of meerdere zeer eenvoudige oefeningen mee naar huis om te voorkomen dat het beenlengteverschil weer terug komt.

De ervaring leert dat er vaak maximaal  3 behandelingen nodig zijn.

U bent van harte welkom in onze praktijk!

Draag Platte schoenen en gemakkelijk zittende kleding bij uw consult

Voor het maken van een afspraak mail naar dorn@rugklachtenheemskerk.nl of gebruik het mail formulier aan de linkerzijkant van uw scherm.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

17.470 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress