a-specifieke rugklachten


a-specifieke rugklachten

 

A-specifieke rugklachten staan voor rugklachten zonder aanwijsbare specifieke lichamelijke oorzaak. Aanwijsbaar zijn compressie van een zenuwwortel (radiculair syndroom), een trauma, een ontsteking of een tumor. Zonder aanwijsbare reden is het geval bij circa 90% van alle patiënten met (lage)-rugpijn. Bij deze patiënten staat de pijn in (onderste gedeelte van) de rug op de voorgrond.

Vaak kan geen duidelijke diagnose gesteld worden voor uw klachten. Dit is wat ik in mijn praktijk ook het meeste ervaar.

Hierdoor kan de zoektocht naar genezing lang worden en doet het vertrouwen in het eigen lichaam navenant afnemen en doet de frustratie, vermoeidheid, irritatie toenemen.

Inmiddels kan ik uit een grote schat aan ervaring, zeggen dat de Dorn Methode in de meeste gevallen verlichting en/of een structurele oplossing kan bieden. U merkt meestal vlot verlichting en het gevoel dat de druk afneemt. Het lichaam geneest zichzelf, ik haal meestal (alleen) de angel eruit.

De Dorn behandeling is pijnloos en ik streef ernaar dat alles moeiteloos verloopt, zonder stress en pijn!

Voorbeeld van de wervelkolom na het door de rug gaan. Bekijk hier hoe deze rug herstelt na de dorn behandeling

Door een ‘verkeerde’ beweging kan het plotseling in de rug schieten. Dit kan zo ernstig zijn, dat u zich niet meer kunt bewegen van de pijn. De pijn kan zo hevig zijn dat u bijna niet meer slaapt, er 15 min. over doet om om de rand van uw bed te komen en op te staan!
Bij de kleinste beweging trekt er een scherpe pijn door de onderrug, billen en eventueel lies. Het lopen, zitten en liggen zijn niet meer vanzelfsprekend. Zo’n aanval is sterk invaliderend en heeft tijd nodig om te genezen.
Binnen een week zal het lichaam zich aanpassen en is de kans groot dat er een zijwaartse kromming in de wervelkolom ontstaat. Dit wordt mede veroorzaakt doordat u een houding aanneemt die de minste pijn veroorzaakt.
De Dorn methode helpt hierbij het genezingsproces te versnellen, zodat u zich sneller weer in staat voelt om te bewegen.